Banner Receta UE

Botones receta EUPS

Professional prescriptor

La Directiva 2011/24/UE, de 9 de març, d’assistència sanitària transfronterera, disposa que els estats membres de la Unió Europea (UE) garantisquen la continuïtat assistencial dels ciutadans dins de la UE. A fi de possibilitar el compliment d’aquesta obligació, l’article 14 de la Directiva crea la xarxa de sanitat electrònica (eHealth Network –eHN), que es constitueix com un organisme polític i estratègic per a la salut electrònica a Europa.

La seua comesa és desenvolupar un marc europeu d’interoperabilitat per als serveis transfronterers d’informació de sanitat electrònica (Cross-Border eHealth Information Services –CBeHIS) amb la finalitat d’aconseguir un alt nivell de confiança i seguretat, millorant la continuïtat assistencial i garantint l’accés a una atenció sanitària segura i d’alta qualitat.

En aquesta línia, se situa el projecte d’interoperabilitat de la recepta electrònica a Europa (ePrescription/eDispensation).


Quin és l’objectiu de la implantació de la recepta electrònica interoperable europea?

Que en qualsevol oficina de farmàcia d’un país europeu participant en el projecte d’infraestructura de serveis digitals de salut electrònica (eHDSI) siguen dispensables les prescripcions electròniques realitzades en un altre país europeu participant en aquest projecte.

 

 


Requisits

La prescripció electrònica es farà de la manera habitual. No obstant això, existeixen productes que no podran ser dispensats en les farmàcies d’altres països, com són els següents:

•    Medicaments estupefaents i psicòtrops
•    Efectes i accessoris
•    Vacunes individualitzades
•    Fórmules magistrals
•    Productes dietoteràpics

Des de la farmàcia de l’altre país es podran visualitzar aquests productes EXCLOSOS, però no es podran dispensar.


Informació útil que ha de conéixer el prescriptor en relació amb la retirada en un altre país de productes prescrits en l’SNS d’Espanya

1.    Només es podrá recollir en un altre país un producte prescrit en un centre sanitari del SNS, situat en la mateixa comunitat autònoma d’origen del pacient (la de la TSI).

2.    Haurà de presentar la targeta sanitària de la seua comunitat autònoma d’origen. No es podrà retirar la medicació en nom d’una altra persona (fill, cònjuge, pare, etc.).

3.    La persona abonarà el 100 per cent de la medicació en el moment de la dispensació. La farmàcia haurà d’emetre un tiquet perquè la persona puga sol·licitar el seu reemborsament en la seua comunitat autònoma.

  • Procediment per a sol·licitar el reemborsament: enllaç
  • Tràmit telemàtic (amb certificat digital): enllaç

4.    No cal presentar el ull de tractament actiu en el moment de la dispensació.

5.    En el moment de la dispensació, la farmàcia d’un altre país tindrà les dades de contacte del prescriptor de la Comunitat Valenciana, per si fora necessari comunicar-s’hi.

6.     Nota informativa per a professionals de salut

 

7.    Els dubtes del professional prescriptor s'atendran a través del canal habitual de consultes d'usuaris. CATS.