cabecera EUPS

 

Botonera Resumen de Paciente de la Unión Europea

Preguntes Freqüents

 • Com es protegeixen les meues dades personals?

  En els serveis electrònics transfronterers, les seues dades personals es tractaran i protegiran sempre de conformitat amb la legislació vigent de la Unió Europea i amb les pràctiques vigents al seu país de residència i al país de destinació.

 • En alguns països de residència, com és el cas d'Espanya, l'intercanvi transfronterer de les seues dades de salut pot estar permés per llei i no cal cap acció per part seua. No obstant això, en altres països de residència, vosté ha de donar el seu consentiment de manera expressa, cosa que significa que haurà de signar un document (similar a una declaració de privacitat). Depenent del seu país, pot fer-ho posant-se en contacte amb el seu metge o electrònicament, connectant-se a un lloc o portal web específic establit per la seua autoritat nacional. Tinga en compte que en cas que es requerisca el seu consentiment i no el done al seu país de residència abans de la seua partida o a través del portal mòbil durant el viatge, no serà possible que el metge del país de destinació tinga accés a les seues dades de salut.
   
 • Al seu país de destinació també se li pot demanar que firme un altre document (similar a una declaració de privacitat) que permeta al metge d'aquell país accedir a les seues dades sanitàries. A Espanya serà requerit un consentiment exprés, però no la seua signatura. És important saber que les seues dades sanitàries s'intercanvien a través d'un canal de comunicació segur i que només poden accedir a aquestes els professionals de la salut que estiguen identificats de manera clara i segura i autoritzats a accedir a les seues dades sanitàries. S'han establit mesures d'estricta seguretat per a garantir que les persones no autoritzades no puguen accedir a les seues dades mèdiques.

Si és resident a la Comunitat Valenciana pot obtindre el seu EUPS en format PDF, imprimir-lo i portar-lo de viatge.

 

Descarregue'l en la pàgina web d'Història de Salut Electrònica o de l'APP GVA +Salut identificant-se amb Certificat Digital o Cl@ve.

 • Depenent de l'Estat membre, pot ser que se li demane, abans de la seua partida, que comprove a través del seu metge o del portal nacional de pacients si les seues dades sanitàries estan disponibles automàticament per als serveis electrònics transfronterers o si necessita donar el seu consentiment per a això. Si té accés en línia a les seues dades sanitàries, pare atenció a les instruccions que reba sobre com donar el seu consentiment electrònicament.

 • A més, assegure's que disposa d'un document per a identificar-se clarament (vegeu la pregunta que figura a continuació).

 • Si vosté és resident a la Comunitat Valenciana i disposa de la seua targeta SIP no és necessari que realitze cap tràmit addicional.

 • Quan consulte a un metge al país al qual viatge, ha d'identificar-se clarament. Cada país ha definit per als seus ciutadans el tipus de document d'identificació que el pacient ha de mostrar per a identificar-se quan sol·licite assistència.

 • Per a ciutadans espanyols i ciutadans amb dret a l'assistència amb targeta sanitària: són necessaris dos documents per a identificar-se:

  • DNI o Passaport
  • Targeta sanitària de la comunitat en la qual actualment reba assistència sanitària
 • La Targeta Sanitària Europea (TSE) no s'usa a l'efecte d'identificació de pacients espanyols a l'estranger en PG

 • Com a ciutadà de la UE, si inesperadament cau malalt durant una estada temporal a l'estranger, té dret a qualsevol tractament que no puga esperar fins que arribe al seu país d'origen. Té els mateixos drets a l'atenció mèdica que les persones assegurades al país on es trobe.
 • És aconsellable que porte amb si la seua Targeta Sanitària Europea (TSE) en tots els seus viatges a l'estranger. Aquesta targeta és la prova física que vosté està assegurat en un país de la UE i simplificarà els procediments de pagament i reembossament. No obstant això, si no té la seua targeta o si no és possible utilitzar-la, no se li pot negar el tractament. No obstant això, és possible que haja de pagar per endavant i sol·licitar el reembossament una vegada que torne a casa.