Banner Receta UE

Botones receta EUPS

Informació d’interés per a un ciutadà espanyol que recollirà la seua medicació en un altre país europeu

Informació:

 1. Si vosté viatjarà a un altre país europeu i vol recollir allí la seua medicació, el primer que ha de consultar és quins països estan operatius per a dispensar receptes electròniques emeses en un altre país europeu.

  https://www.sanidad.gob.es/areas/saludDigital/recetaElectronicaUE/mapaRecetaUE.htm
 2. Només pot recollir en un altre país europeu la medicació prescrita en la comunitat autònoma emissora de la seua targeta sanitària.
 3. Per a poder retirar la medicació en un altre país ha de portar la seua targeta sanitària. Si aquesta no inclou una fotografia, haurà d’aportar a més un document identificatiu oficial que sí que la continga

   
  DNI O PASSAPORT:
   
   
  TARJETA SANITARIA:
 4. No podrá retirar la medicació en nom d’una altra persona (fill, cònjuge, pare, etc.), per això se li exigirà presentar un document identificatiu amb fotografia.
 5. El farmacèutic haurà de mostrar-li el personal information notice (PIN) en l’idioma del seu país. L’objectiu d’aquest document és informar els ciutadans sobre el tractament de les seues dades personals segons el que s’estableix en la llei de protecció de dades. No és necessari que el signe, només l’ha de llegir i donar el vistiplau. 
 6. No és necessari que presente el full del seu tractament actiu.
 7. Vosté abonarà el 100 per cent de la medicació en el moment de la dispensació. La farmàcia haurà d’emetre un tiquet perquè vosté puga sol·licitar el reemborsament en la seua comunitat autònoma.
 • Procediment per a sol·licitar el reemborsament: enllaç
 • Tràmit telemàtic (amb certificat digital): enllaç
 1. Existeixen productes EXCLOSOS de la dispensació que són els següents:

  Si vosté té prescrits qualsevol d’aquests productes, ho podran veure en la farmàcia, però no li ho podran dispensar.

  • Medicaments estupefaents i psicòtrops
  • Vacunes individualitzades
  • Fórmules magistrals
  • Productes dietoteràpics
 2. En el moment de la dispensació, la farmàcia tindrà les dades de contacte del prescriptor per si fora necessari comunicar-s’hi. En el cas de la Comunitat Valenciana, es facilitarà el telèfon de contacte del centre al qual està adscrit el professional sanitari que ha realitzat la prescripció.

Tractament de dades personals: