cabecera EUPS

 

Botonera Resumen de Paciente de la Unión Europea

Banner resumen EUPS

Informe EUPS: resum de la seua història clínica quan viatge a altres països de la UE. Ja disponible a la Comunitat Valenciana.

  • Disponible accedint a través del portal web o de l'App GVA+Salut amb Certificat Digital o Cl@ve.

  • Millora l'assistència sanitària no programada tant dels pacients que viatgen fora d'Espanya com dels ciutadans europeus atesos ací.

 

Els ciutadans i ciutadanes amb targeta SIP ja poden obtindre el seu informe clínic resum de pacient europeu (EU Patient Summary), a través de la Història de Salut Electrònica, on es recull la informació clínica més significativa dels episodis de salut o assistència rebuda..

 

Els professionals sanitaris dels països inclosos en el projecte europeu podran accedir al seu EUPS en cas de ser necessària una atenció sanitària no programada durant els seus viatges a l'estranger. A la Comunitat Valenciana ja està operatiu l'intercanvi en línia d'aqueixos informes amb Portugal.

 

L'objectiu és impedir la repetició de proves costoses innecessàries i millorar l'eficàcia i qualitat del tractament dels pacients quan viatgen a un altre país de la UE, sempre garantint que les normes de protecció de dades són respectades.

 

El resum del pacient europeu recull informació sobre tractaments actuals, vacunes rebudes, al·lèrgies, diagnòstics i implants, i s'ha dissenyat com un informe més dins del projecte d'Història Clínica Digital del Servei Nacional de Salut (HCDSNS), liderat pel Ministeri de Sanitat.

 

La informació es mostra en espanyol i en anglés.

Información para pacientes