Informació sobre el LOGO

Logotip europeu comú

 

 

La Comissió Europea  ha dissenyat un logotip comú, recognoscible en tota la Unió, perquè els usuaris puguen reconéixer els llocs web de les farmàcies que venen medicaments no subjectes a prescripció mèdica a través d'Internet de manera legal i que permet identificar l'estat membre en què està establida la persona que oferix medicaments per venda a distància al públic.

 

En el Reglament d'execució (EU) no 699/2014 de la Comissió, de 24 de juny de 2014 es van definir els criteris tècnics, electrònics i criptogràfics als efectes de la verificació de l'autenticitat del logotip comú, i, en conseqüència, de verificació de l'autenticitat de la farmàcia que disposa d'este logotip. Estes condicions garantixen un alt nivell de seguretat i eviten  qualsevol ús fraudulent del logotip.

 

Per tant, l'usuari que vullga realitzar una compra a través d'Internet de medicaments no subjectes a prescripció mèdica pot verificar fàcilment l'autenticitat de la farmàcia a través del logotip visible  en el lloc web d'esta, i fent ‘clic' en este logotip, accedirà  a través d'un hipervincle, a les dades de l'esmentada farmàcia incloses en la pàgina web de l'autoritat competent  (en el cas d'Espanya, les comunitats autònomes).

 

Tota farmàcia que realitze la venda a distància d'una manera legal haurà d'exhibir clarament el logotip comú en cada una de les pàgines del lloc web relacionat amb l'oferta al públic de medicaments per venda a distància.

 

Polsant en el logotip, s'accedix al lloc web de l'autoritat competent corresponent i pot verificar si la farmàcia figura en el llistat públic i continuar amb la compra

 

El logotip suposa una garantia de confiança per als usuaris dels llocs web de les farmàcies que venen a distància