RECURSOS ADICCIONS COMUNITAT VALENCIANA
DECRET 132/2010, de 3 de setembre, del Consell, sobre registre i autorització de centres i servicis d’atenció i prevenció de les drogodependències i altres trastorns addictius, a la Comunitat Valenciana
- Unitats de Conductes Addictives (UCAs-UAs): unitats de suport als equips d’atenció primària integrades en el sistema sanitari públic valencià, per a l’assistència en règim ambulatori dels malalts drogodependents o amb altres trastorns addictius. Poden especialitzar-se en l’atenció d’un tipus d’addiccions concret sobre la base de les necessitats objectives d’atenció, com ara les Unitats d’Alcohologia (UA). Son la "porta d'entrada" en el sistema sanitari i les responsables del diagnòstic i tractament del pacients drogodependents, així com de la derivació i seguiment del usuari a altres recursos quan siga precisa una atenció més especialitzada.
- Comunitats Terapèutiques (CT): centres que, en règim residencial o semiresidencial, tenen com a funció la deshabituació i rehabilitació dels malalts drogodependents o amb altres trastorns addictius, i també l’aprenentatge d’habilitats, actituds i valors per a la incorporació social.
- Centres de Dia (CD): centres que, en règim ambulatori, despleguen programes de suport al tractament o programes de reinserció sociolaboral per a persones drogodependents o amb altres trastorns addictius, d’acord amb les necessitats pròpies de l’evolució del seu procés. La seua finalitat és possibilitar les condicions personals i socials per a la convivència, participació i integració de les persones afectades per una drogodependència o un altre trastorn addictiu en la vida social
- Centres d’Intervenció de Baixa Exigència (CIBE): centres que, en règim residencial o ambulatori, fan intervencions sanitàries i socials a fi de disminuir els danys i riscos associats al consum de drogues.
- Vivendes de Suport del Tractament (VST): recursos residencials supervisats per personal tècnic, on es du a terme una intervenció psicosocial i educativa dirigida a recolzar el tractament durant tot el procés evolutiu del pacient.
- Vivendes de Suport de la Incorporació Sociolaboral (VSIS): recursos residencials de supervisió mitjana, per part de personal tècnic, on es fa una intervenció socioeducativa, dirigida a recolzar el tractament en la fase de reintegració social i laboral.
- Unitats de Valoració i Suport en Drogodependències (UVSD): servicis que presten suport i assessorament en matèria de drogodependències i altres trastorns addictius a òrgans jurisdiccionals, forces d’orde públic i persones que han comés delictes associats al consum de drogues o com a conseqüència de l’addicció o bé que es troben detingudes per delictes d’este tipus.
- Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA): servicis especialitzats de titularitat local que despleguen programes de prevenció amb l’objectiu de reduir o evitar l’ús i abús de drogues i altres conductes addictives, i també promoure hàbits de vida saludables.
Assistència:
-
ACREDITACIÓ DE PROGRAMES DE PREVENCIÓ EN DROGODEPENDÈNCIES I ALTRES TRASTORNS ADDICTIUS
- AUTORITZACIÓ CENTRES_SERVICIS
- CENTRES AUTORITZATS
- CENTRES CONTRACTATS
Prevenció: