Menú de navegació

Diaporama DM Sense Tabac 2019

La prevenció en els col·legis: concurs europeu “Classes sense Fum” en la Comunitat Valenciana

"Classes sense Fum" és un concurs educatiu per a la prevenció del tabaquisme dirigit a escolars de 1r d'ESO dels centres d'Educació Secundària Obligatòria de la Comunitat Valenciana.


Consisteix en un compromís participatiu, individual i col·lectiu (de l'aula), per a no iniciar-se en el consum de tabac o no fumar durant el període de duració de l'acord (desembre-abril). Aquest conveni es basa en la pressió de grup positiva generada per la complicitat dels companys i companyes de l'aula i un adult (tutor/a), la qual cosa reforça la confiança en un mateix i en els altres, al mateix temps que utilitza la recompensa - premi com a incentiu.


El concurs es reforça amb experiències i activitats per a la prevenció del tabaquisme i entre elles la realització d'un curtmetratge (de tres minuts de duració com a màxim) sobre algun aspecte motivador per al grup que contribuïsca a la prevenció del tabaquisme.


Aquest curs escolar s'ha rebut 79 compromisos d'aules de 31 centres educatius diferents que involucren la participació de 1760 alumnes i alumnes en el projecte Classes sense Fum.


Més informació en la web de la direcció general de Salut Pública


 

Guanyadors curs 2018-2019


De cada departament sanitari s'ha seleccionat el millor curtmetratge dels presentats i han passat a la final de la Comunitat Valenciana 11 treballs audiovisuals, de les aules que han complit el seu compromís de dir no al tabac.


El jurat va decidir concedir els premis als treballs realitzats pels següents participants en Classes sense fum: