Qualitat i Seguretat

Qualitat i Seguretat

La Conselleria de Sanitat assumix, com a elements clau en l'assistència sanitària, la qualitat i la seguretat. Ambdós factors són imprescindibles per a aconseguir una atenció adequada i una cobertura sanitària amb les majors garanties. Per a això, s'inclou en esta secció la informació relacionada amb protocols, guies i documents d'actuació clínica, a més de les publicacions dirigides al pacient.

Seguretat del pacient

Higiene de Mans

 

Seguretat del pacient

  •  HIGIENE DE MANS 2022

El pròxim dia 5 de maig, com en anys anteriors, en el marc de la campanya "Salva vides, Neteja't les mans", se celebra el dia mundial d'Higiene de mans 2022, posant el focus en la higiene de mans correcta durant l'assistència sanitària.

 

Aquest any 2022 el tema que mou la campanya és la cultura de seguretat, com a estructura vertebral en els centres sanitaris, posant en valor la higiene de les mans en la prevenció i control de les infeccions associades a l'assistència sanitària.

 

L'OMS ens recorda que quan la cultura de seguretat està integrada en els centres sanitaris, els pacients i els treballadors sanitaris se senten més segurs.

 

El lema de la campanya és "UNEIX-TE A la SEGURETAT DE L'ATENCIÓ SANITÀRIA. NETEJA'T LES MANS".

 

L'objectiu de la campanya és promoure que totes les persones, qualsevol que siga la seua responsabilitat o nivell d'actuació treballen juntes per a impulsar la cultura de seguretat a través del coneixement i el comportament de la higiene de les mans, i així progressar cap a l'objectiu comú de millorar la seguretat i la qualitat en l'SNS.

 

Realitzar la Higiene de Mans en els moments precisos i de manera efectiva, amb els PRODUCTES ADEQUATS sempre disponibles, és la pràctica de major efectivitat, més contrastada i essencial en la prevenció de les infeccions associades a l'assistència sanitària (IRES) i la prevenció de la disseminació de microorganismes multiresistents (MMR).

 

 

Cartell Campanya Higiene de Mans 2022

Documents

Projecte Infecció Quirúrgica Zero