Divulgació Sanitària

Divulgació sanitària

 

 

Informació sobre vacunació

Què és la immunitat de grup?

És la protecció que té una persona integrada en una població ben vacunada.

Algunes persones del nostre voltant pateixen malalties o prenen tractaments que abaixen les seues defenses, i això fa que tinguen major risc de contagi d'infeccions. Es poden  evitar les vacunes, però hi ha menor efecte de protecció. Si et vacunes, no solament estàs protegint-te, sinó que també les protegeixes, ja que evites que les malalties es propaguen. Vacuna't per tu i pels qui més estimes.

 

 

Pallola

La pallola és una malaltia molt contagiosa i greu causada per un virus que només infecta  l'ésser humà. Gràcies a la vacunació, s'estima que en els últims anys s'han evitat més de 20 milions de morts per pallola en l'àmbit mundial. Revisa el teu calendari vacunal, si tens dubtes sobre la teua vacunació. Vacuna't per tu i per la resta.

 

 

Falsos mites sobre les vacunes

Les vacunes han sigut creades per a previndre malalties i s'apliquen a persones sanes, per   la qual cosa es fabriquen amb la intenció que produïsquen la major protecció amb el mínim risc i s'elaboren amb els màxims estàndards de seguretat. Els beneficis de vacunar superen amb escreix el risc de tindre una reacció i, sens dubte, el risc de patir la malaltia. Les vacunes són extremadament segures, que no t'enganyen: les vacunes salven vides.

 

 

La vacunació durant l'embaràs

Si et vacunes, no solament et protegeixes sinó que també estàs protegint el teu fill o filla, ja que la protecció que es produeix en el teu cos passa al teu bebé a través de la placenta. Dues malalties molt greus en els primers mesos de vida com la grip i la tos ferina són evitables. Vacuna't per tu i pel teu bebé.

 

 

El correcte control de la cadena de fred

Les diferents vacunes requereixen unes condicions específiques de conservació. El personal d'infermeria es fa càrrec de la logística de les vacunacions, assegurant-se que tots els centres disposen de les dosis de vacunes necessàries i que aquestes es conserven de manera adequada en coordinació amb els responsables de salut pública. Vacunar és segur.