Destaquem
Salut Publica
Visualització del menú
SEGURETAT ALIMENTÀRIA
La seguretat alimentària té com a funció principal la gestió de les actuacions de control oficial dels establiments dedicats a la preparació, fabricació, transformació, envasament, emmagatzematge, transport, distribució, manipulació i venda d'aliments, begudes i productes relacionats directament o indirectament amb l'alimentació.
El control sanitari dels aliments té com a finalitat garantir al consumidor aliments sans, segurs i saludables a través d'actuacions al llarg de la cadena alimentària enfocades a eliminar o minimitzar riscos per a la salut prèviament identificats.
La seguretat alimentària té com a objectiu garantir al consumidor aliments segurs, sans i saludables, a través d'actuacions enfocades a eliminar o minimitzar aquells perills per a la salut prèviament identificats al llarg de la cadena alimentària. Així com dirigir, gestionar i avaluar els laboratoris de salut pública, impulsant el desenvolupament de noves metodologies analítiques i coordinant l'activitat analítica amb altres laboratoris de la Comunitat Valenciana, nacionals i internacionals.
Per al compliment d'aquest objectiu s'elabora el Pla de seguretat alimentària, com a instrument estratègic de planificació en el qual es concreta el conjunt d'anàlisi, diagnòstics, objectius, línies d'actuació, programes i accions de caràcter interdepartamental conduents a garantir la salut i seguretat dels consumidors en matèria alimentària.
Per a qualsevol suggeriment o comentari sobre el contingut publicat en aquest espai es pot contactar directament enviant un correu a: s.g.alimentaria_sp@gva.es