RGSEAA

Què és el Registre General Sanitari d'Establiments Alimentaris i Aliments (RGSEAA)

És un registre unificat d'àmbit estatal, en el qual s'inclouen els dades que consten en els registres gestionats per les Comunitats Autònomes, de caràcter públic i informatiu i té com a finalitat protegir la Salut Pública i els interessos dels consumidors, facilitant el control oficial de les empreses, establiments i productes.

El Registre General Sanitari d'Empreses Alimentàries i Aliments està regulat mitjançant el Reial decret 191/2011, de 18 de febrer, modificat per Reial decret 682/2014, d'1 d'agost.

Què s'inscriu en el RGSEAA?

S'inscriuran en el RGSEAA cadascun dels establiments de les empreses alimentàries o, en el cas que aquestes no tinguen establiments, les pròpies empreses, que la seua:  

Seu de l'establiment, o la seu o domicili social de l'empresa que no tinga establiment, estiga en territori espanyol

Activitat tinga per objecte:  

  • Aliments o productes alimentosos destinats al consum humà.
  • Materials i objectes destinats a estar en contacte amb aliments.
  • Coadjuvants tecnològics utilitzats per a l'elaboració d'aliments.

Activitat puga classificar-se en alguna de les següents categories:

  • Producció, transformació, elaboració i/o envasat.
  • Emmagatzematge i/o distribució i/o transport.
  • Importació de productes procedents de països no pertanyents a l'O.E.

Els establiments que manipulen els productes d'origen animal per als quals s'estableixen requisits específics en l'annex III del Reglament 853/2004, de 29 d'abril de 2004, pel qual s'estableixen normes específiques d'higiene dels aliments d'origen animal, no exerciran les seues activitats llevat que l'autoritat competent els haja autoritzats prèviament”.

Queden exclosos de l'obligació d'inscripció en el RGSEAA els establiments de comerç al detall definits en l'RD 1021/2022, de 13 de desembre, pel qual es regulen determinats requisits en matèria d'higiene de la producció i comercialització dels productes alimentosos en establiments de comerç al detall.

Com he de procedir per a inscriure la meua empresa/establiment en el RGSEAA?

  1. Per a les Empreses Alimentàries i establiments subjectes a comunicació prèvia: Comunicació prèvia d'inici, modificació de dades o cessament definitiu de l'activitat d'empreses i establiments alimentaris per a la inscripció en el Registre General Sanitari d'Empreses Alimentàries i Aliments.
  2. Per a Establiments alimentaris subjectes a Autorització administrativa:  Sol·licitud d'inscripció inicial, ampliació d'activitat i/o sector, canvi de domicili industrial i/o modificació d'instal·lacions en el Registre General Sanitari d'Empreses Alimentàries i Aliments (*RGSEAA) prèvia autorització sanitària dels establiments.

Enllaços externs d'interés

Guia per a la classificació i identificació d'empreses i establiments alimentaris per a la seua inscripció en el RGSEAA

[botón] RGSEAA

Visualització del menú

Visualització del menú