Menú izquierdo
Destaquem
Salut Publica
Visualització del menú
Destaquem
Salut Publica
Visualització del menú
Registre Sanitari d'Establiments Alimentaris Menors (REM)
Registre Sanitari d'Establiments Alimentaris Menors (REM)
- Estan subjectes a inscripció en el Registre Sanitari d'Empreses Alimentàries i Aliments (REM) les empreses i establiments alimentaris situats en la Comunitat Valenciana en els quals es manipulen, elaboren, envasen, emmagatzemen o servisquen aliments per a la seua venda o lliurament in situ a les persones consumidores finals, amb o sense repartiment a domicili, o a altres establiments de comerç al detall de la Comunitat Valenciana.
- Seran així mateix objecte de comunicació per a inscripció en el REM:
- Les empreses el domicili social de les quals es trobe en la Comunitat Valenciana que exercisquen una o diverses de les activitats anteriorment descrites en un vehicle de venda ambulant o en una embarcació d'esbarjo.
- Les empreses el domicili social de les quals es trobe en la Comunitat Valenciana l'activitat de la qual consistisca en el subministrament o servei d'aliments al consumidor final i no disposen d'instal·lacions.
- Són objecte de seient en el Registre:
- L'inici de l'activitat.
- La modificació de qualsevol de les dades de la informació obligatòria necessària per a la inscripció.
- El cessament definitiu de l'activitat econòmica de les empreses i establiments, que donarà lloc a la cancel·lació de la inscripció.
- Si una vegada inscrita una empresa alimentària es produïra qualsevol canvi que afecte les dades amb els quals es va inscriure haurà de comunicar-se aquest canvi mitjançant la instància de Comunicació d'activitat en el REM.
- Seran així mateix objecte de comunicació els següents canvis:
- Canvi de titularitat.
- Canvi de denominació social (mantenint el número d'identificació fiscal).
- Ampliació d'activitat.
- Canvi de domicili social.
- Canvi de denominació o numeració del domicili de l'establiment i/o del domicili social.
- Cessament d'una o diverses de les activitats anotades.
- Cancel·lació de la inscripció per cessament definitiu de l'activitat.
- No seran objecte de comunicació les següents activitats incloses en l'Annex del Decret 134/2018, de 7 de setembre, del Consell, pel qual es regula el Registre sanitari d'establiments menors i el procediment d'autorització de determinats establiments, en quedar subjectes a autorització sanitària prèvia a l'inici de l'activitat (consultar tràmit relacionat al final del document):
- Xicotets elaboradors agroalimentaris (definits en l'article 2 del Decret 201/2017, de 15 de desembre, del Consell, pel qual es regula la venda de proximitat de productes primaris i agroalimentaris).
- Emmagatzematge de productes d'origen animal per a venda en mercats no sedentaris de la Comunitat Valenciana.
- Sales localitzades en l'explotació de la persona que realitza la producció primària destinades al sacrifici d'aus de corral i lagomorfs.
- Locals destinats a la inspecció de peces de caça.
- L'activitat ha de realitzar-se en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana. En el cas de vehicles de venda ambulant podran exercir la seua activitat en altres Comunitats Autònomes sempre que complisquen els requisits reglamentaris vigents en aquestes.
- Els productes alimentaris objecte de l'activitat d'aquests establiments tindrà com a destinació a les persones consumidores finals, o a altres establiments de comerç al detall de la Comunitat Valenciana.
- Els establiments inscrits en el REM podran subministrar els seus productes a altres establiments de les seues mateixes característiques, sempre que es complisquen els tres requisits següents:
- No subministren a establiments subjectes a inscripció en el Registre General Sanitari d'Empreses Alimentàries i Aliments.
- La seua distribució es realitze dins de l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.
- Es tracte d'una activitat marginal en termes tant econòmics com de producció, entenent per marginal un màxim del 30% de la producció de l'establiment, sense perjudici de les restriccions que reglamentàriament s'establisquen.
- En el cas dels establiments de carns fresques i els seus productes derivats (inclosos en l'àmbit d'aplicació del Reial decret 1376/2003, de 7 de novembre, pel qual s'estableixen les condicions sanitàries de producció, emmagatzematge i comercialització de les carns fresques i els seus derivats en els establiments de comerç al detall), es tindrà en compte:
- En cas que la dependència de venda no es trobe annexa a l'obrador, haurà d'estar inscrita en el REM amb la mateixa titularitat que l'obrador i només podrà estar situada en el mateix municipi en què es trobe l'obrador.
- Les sucursals hauran d'estar inscrites en el REM amb la mateixa titularitat que l'obrador i podran estar situades en qualsevol municipi de l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.
- La tramitació es realitza en el Centre de Salut Pública corresponent per raó del municipi on se situa l'empresa o establiment. La presentació de la comunicació prèvia, mitjançant el model d'instància normalitzat, juntament amb la documentació preceptiva, serà condició única i suficient perquè es tramite la inscripció en el REM i simultàniament es puga exercir l'activitat.
- Enllaç al tràmit:
- Comunicació per a la inscripció o modificació de dades en el Registre Sanitari d'Establiments Alimentaris Menors (REM)
- Sol·licitud d'autorització inicial o modificació de dades en el Registre Sanitari d'Establiments Alimentaris Menors
- Enllaços externs d'interés
- Pot consultar el llistat d'Establiments Alimentaris Menors inscrits en el REM en el cercador d'establiments alimentaris menors