Destaquem
Salut Publica
Visualització del menú
PLA DE SEGURETAT ALIMENTÀRIA
El Pla de seguretat alimentària de la Comunitat Valenciana, és l'instrument estratègic de planificació en el qual es concreta el conjunt d'anàlisi, diagnòstics, objectius, línies d'actuació, programes i accions de caràcter interdepartamental conduents a garantir la salut i seguretat dels consumidors en matèria alimentària.
La Llei 10/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat, de salut de la Comunitat Valenciana, dedica el seu article 33 a la seguretat alimentària, i assenyala que la conselleria competent en matèria de sanitat coordinarà l'elaboració del Pla de seguretat alimentària de la Comunitat Valenciana.
L'òrgan que impulsa i coordina l'elaboració del citat Pla i realitza un seguiment de la seua execució, i es configura com l'òrgan de coordinació i cooperació en matèria de seguretat alimentària en la Comunitat Valenciana, és la Comissió de Seguretat Alimentària. Aquesta comissió, està composta per representants de les conselleries amb competències en matèria de sanitat i salut pública, producció primària, consum i medi ambient, així com per representants dels operadors econòmics, de la producció agrícola i/o ramadera, dels consumidors i de l'administració local.
Quant als controls oficials, el Pla de seguretat alimentària es concreta en el Pla de control oficial de la cadena alimentària, i és l'instrument de planificació en el qual es descriuen els controls oficials que es duen a terme en la Comunitat Valenciana pels diferents departaments competents de la Generalitat, a fi de garantir el compliment de la legislació al llarg de tota la cadena alimentària, des de la producció primària fins als punts de venda al consumidor final. El Pla trasllada a la Comunitat Valenciana els objectius i programes definits en el Pla nacional de control oficial de la cadena alimentària.
Així mateix, té present el marc estratègic definit per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i conseqüentment sintonitza amb els objectius del Pla de salut de la Comunitat Valenciana, i específicament amb l'objectiu 5.3 Alimentació i Salut, que assenyala la prioritat de "Fomentar una alimentació saludable i millorar la qualitat de les actuacions dirigides a la protecció de la salut del consumidor davant els perills associats al consum d'aliments".
Enllaços externs d'interés
DECRET 61/2016, 20 de maig, del Consell, pel qual es regula l'elaboració, l'aprovació i el seguiment del Pla de seguretat alimentària de la Comunitat Valenciana.
Publicacions
aviso_sesion_caducada