Control de la informació i composició alimentària

La informació alimentària és la informació relativa a un aliment que es posa a la disposició del consumidor final per mitjà d’una etiqueta, un altre material d’acompanyament o qualsevol altre mitjà, incloent-hi ferramentes tecnològiques modernes o la comunicació verbal.


La lliure circulació d’aliments a la Unió Europea (UE) requerix que la informació alimentària siga precisa, clara i fàcil de comprendre per les persones consumidores, i ha de ser l’operador amb el nom o la raó social del qual es comercialitze l’aliment o, en cas que no estiga establit a la Unió, l’importador de l’aliment al mercat de la UE, el responsable de la informació donada i qui garantisca la presència i l’exactitud d’esta informació. Per a això, la legislació de la Unió Europea establix principis generals, requisits i responsabilitats respecte a la informació alimentària.


Les autoritats de control oficial han de verificar el compliment de la legislació en matèria alimentària per a protegir la salut i altres interessos de les persones consumidores, com ara disposar d’informació que els permeta prendre decisions amb coneixement de causa tenint en compte aspectes mediambientals, socials i ètics.


Els controls oficials, regulars i periòdics han de permetre avaluar la informació posada a la disposició de les persones consumidores, incloent-hi les pàgines web de les empreses, en totes les categories de productes alimentaris i en totes les fases de la cadena alimentària i, si és el cas, prendre les mesures necessàries per a evitar la comercialització de productes que no complisquen la normativa.


Per a això, el PSA preveu en els seus programes el control de la informació alimentària tant per a aliments ordinaris com per a complements alimentosos.

Visualització del menú