CATEGORITZACIÓ DE LA BAG

B1. Normal o no interpretable

Pot indicar una biòpsia insatisfactòria que: 1) No siga interpretable per incidents; 2) Estiga composta exclusivament per estroma; 3) Estiga composta de teixit mamari normal que no coincidisca amb les troballes clíniques i/o d'imatge. En aquesta categoria també s'inclourien les microcalcificacions en relació amb lobels atròfics (menors de 100 µm).

B2. Benigna

Indica que la mostra conté una anormalitat benigna.

B3. Benigna, però de potencial biològic incert

Indica una anormalitat benigna reconegudament associada a un major risc de desenvolupar càncer de mama.

La indicació de cirurgia d'aquest grup estarà determinada pel tipus de lesió identificada.

B4. Sospitosa de malignitat

Indica la presència de canvis suggeridors de malignitat in situ o infiltrant, però no es pot realitzar un diagnòstic categòric a causa d'incidents o que l'aspecte és borderline, o d'origen dubtós.

B5. Maligna.

Indica la presència d'un procés maligne inequívoc, generalment carcinoma in situ o infiltrant. La categoria a) indica que només hi ha presència de carcinoma in situ; b) s'observa carcinoma infiltrant, i c) no es pot determinar si el carcinoma és in situ o infiltrant.

Si la BAG s'ha realitzat per indicació d'estudi de microcalcificacions sospitoses, l'informe ha d'indicar clarament si s'han identificat microcalcificacions en la biòpsia i si estan associades a una anormalitat específica. La radiografia de la mostra pot ser útil per a identificar les microcalcificacions i confirmar que són les mateixes que les observades en mamografia.