ALIMENTACIÓ SALUDABLE I ACTIVITAT FÍSICA

La realització d´una alimentació saludable i la pràctica regular i suficient d’activitat física, així com evitar el sedentarisme, són factors importants implicats en el manteniment de la salut i en la prevenció del desenrotllament de malalties no transmissibles.

El Comité Regional per a Europa de l’OMS va presentar, al setembre de 2014, el Tercer Pla d’Acció Europeu d’Alimentació i Nutrició, 2015-2020, per a una política alimentària i nutricional, dirigit a la prevenció i al control de les malalties no transmissibles relacionades amb la dieta i la malnutrició, a través de l’adquisició d’una alimentació sana.

A àmbit nacional, l’Estratègia per a la Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l’Obesitat (NAOS) va ser la resposta del Ministeri de Sanitat i Consum a les actuacions promogudes per l’OMS, iniciada en 2005, i establix la coordinació entre les administracions públiques, per al foment d’una alimentació saludable i promoció de la pràctica d’activitat física.

Visualització del menú