Criteris de validació i procediments d'inclusió de Documents d'Actuació Clínica

Objectius

- Difondre els documents d'actuació clínica elaborats des dels departaments i institucions de la Conselleria de Sanitat pels professionals que hi treballen, per a la distribuir-los i aplicar-los en el dispositiu assistencial.

 

- Fomentar l'elaboració i l'aplicació de documents d'actuació clínica sustentats en el millor coneixement disponible, adaptats a la realitat sanitària valenciana des d'una perspectiva assistencial integradora, per a la millora de la qualitat assistencial.

 

- Subministrar recomanacions desenvolupades de forma sistemàtica (DAC) per a ajudar a la presa de decisions sobre l'atenció sanitària més apropiada i les opcions diagnòstiques i terapèutiques més adequades a l'abordar un problema de salut.

 

- Proporcionar ferramentes a les unitats assistencials per al millor compliment dels objectius de gestió i productivitat en el marc de l'assistència integral.

Procediments d'inclusió

Per a garantir la qualitat d'estos documents s'ha dissenyat un PROCEDIMENT D'AVALUACIÓ dels documents produïts en els departaments sanitaris, que s'ha de fer abans de la difusió en esta web

Garantia de qualitat


Com a procediment de garantia de qualitat dels documents publicats per la conselleria i allotjats en la web, s'ha establit la revisió externa prèvia. En esta revisió es duen a terme dos processos paral·lels: l'enviament del document de què es tracte a les societats científiques i professionals de l'àmbit de què es tracte i, al mateix temps, una revisió estructurada per part de professionals destacats en cada àmbit clínic o organitzatiu considerat. Per a avaluar els documents que es vol difondre en la web, es crea una Comissió de revisió

Circuit de remissió


Els departaments, servicis o unitats que vulguen incorporar en la web algun dels documents elaborats, han de posar-se en contacte amb la comissió de revisió de DAC des d'on s'inicia el circuit d'avaluació descrit en l'esquema següent.

 

Imatge circuit d'avaluació