Programes de Seguretat del Pacient

PROGRAMA D'HIGIENE DE MANS EN LA CV

Higiene de Mans 2024

SALVA VIDES, NETEJA'T LES MANS


Dia Mundial de la Higiene de Mans - 5 de Maig 2024


Lema: LA HIGIENE DE MANS PREVÉ LES INFECCIONS EN ELS CENTRES SANITARIS


El 5 de maig del 2024, se celebra el dia mundial d'Higiene de mans.
La campanya SALVA VIDES: Neteja't les mans, ens recorda posar el focus en l'impuls de la higiene de mans en l'atenció mèdica i aconseguir "unir a les persones" en suport de la millora de la higiene de mans a nivell mundial.


El lema triat per l'OMS en 2024 és “Per què continua sent tan important compartir coneixements sobre la higiene de mans? Perquè ajuda a detindre la propagació de patògens perillosos en l'atenció mèdica”, posant l'accent a situar la higiene de mans com la mesura més efectiva per a la prevenció d'infeccions. Amb això es fa una crida a la implicació directa dels professionals sanitaris i pacients, el compromís decidit dels líders, gestors sanitaris, i el suport dels responsables de les polítiques sanitàries, posicionant la higiene de les mans com a mesura preventiva prioritària en els centres sanitaris.


El Ministeri de Sanitat ha adaptat el lema d'enguany al cartell “la higiene de mans prevé les infeccions en els centres sanitaris”, incidint en la importància d'esta pràctica segura en tots els nivells i àmbits assistencials.

Des de la Conselleria de Sanitat ens unim a la campanya liderada per l'OMS. Promoure la capacitació, el desenvolupament i l'educació dels professionals sanitaris en esta pràctica segura, demostra tindre un impacte sobre la prevenció i el control d'infeccions (PCI). 


La higiene de mans salva milions de vides cada any quan es realitza en els moments precisos, de manera efectiva i amb el producte adequat sempre disponible durant l'atenció sanitària.

Cartel Higiene de Mans 2024

 


 

Videos - Higiene de Manos

World Hand Hygiene Day 2024

Vídeo Higiene de Mans 2022

Vídeo Higiene de Mans per a Professionals 2022

Enlace web seguridad al paciente - Ministerio Sanidad