Qualitat i seguretat

Qualitat i seguretat


La Conselleria de Sanitat assumix, com a elements clau en l'assistència sanitària, la qualitat i la seguretat. Ambdós factors són imprescindibles per a aconseguir una atenció adequada i una cobertura sanitària amb les majors garanties. Per a això, s'inclou en esta secció la informació relacionada amb protocols, guies i documents d'actuació clínica, a més de les publicacions dirigides al pacient.

Qualitat

Seguretat del pacient

 

 

HIGIENE DE MANS 2023

El pròxim dia 5 de maig, com en anys anteriors, en el marc de la campanya "Salva vides, Neteja't les mans", se celebra el dia mundial d'Higiene de mans 2023.


Enguany, el lema de la campanya és “Accelerar l'acció entre tots”, citant-nos a treballar junts, dins de les nostres competències i responsabilitats, per a previndre les infeccions associades a l'assistència sanitària i evitar la disseminació de microorganismes multiresistents.


Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ens unim a la crida de l'OMS perquè els/les professionals sanitaris/as doneu suport a la campanya. Mitjançant la implicació directa dels professionals sanitaris i pacients, el compromís decidit de líders, gestors sanitaris, i el suport de responsables en les polítiques sanitàries, podem fer que la higiene de les mans se situe com a mesura preventiva prioritària en els centres sanitaris. 


Realitzar la higiene de mans en els moments precisos i de manera efectiva, amb els productes adequats sempre disponibles, és la pràctica de major efectivitat, més contrastada i essencial en la prevenció d'infeccions associades a l'assistència sanitària.

 

INFORMACIÓ

Documents