Assistència Sanitària

Assistència Sanitària

En esta secció s'inclou tota la informació i documentació dirigida al professional sobre l'assistència sanitària i els servicis que es presten per part de la Conselleria i l'Agència Valenciana de Salut.

Novetats Novetats

 

Publicat 10/04/2019

 

 

L'actualització 2019-2023 del "Pla d'Atenció al Ictus de la Comunitat Valenciana" és una mostra més del compromís de la Generalitat Valenciana amb una prestació sanitària innovadora i de qualitat, adaptada als nous avanços científics.
 
Dins de l'estratègia de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Publica, oferim als professionals sanitaris una guia d'actuació assistencial coordinada i degudament estructurada, on el factor temps és fonamental per a l'atenció de les persones que patisquen un ictus.

Publicat 14/11/2017

 

 

El Consell té un compromís amb les persones amb diabetis i els seus familiars, amb els professionals que treballen per a elles i amb la societat per a evitar la progressió de la malaltia. Així, ha quedat determinat com una prioritat en l'IV Pla de Salut i per açò la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha promogut l'Estratègia de Diabetis de la Comunitat Valenciana 2017-2021.

 

L'inici d'aquest camí va ser comptar amb les persones. Les persones amb diabetis, les persones que les cuiden, les persones que s'esforcen amb el seu treball per ajudar-les.
 
L'Estratègia de Diabetis 2017-2021 ha comptat amb totes elles, des de la valoració inicial de les seues necessitats, fins a la reflexió posterior per a assenyalar els objectius que caldria complir i a establir les accions per a millorar els resultats. Sorgeix des del consens que atorga la col·laboració de les principals forces actives, és a dir de les associacions de persones amb diabetis, dels professionals, però a més amb caràcter multidisciplinari, amb el suport també de les societats científiques i el suport de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Així doncs, L'Estratègia de Diabetis 2017-2021, ha superat el repte de gestar-se amb l'esforç d'un gran nombre d'actius als quals se'ls ha donat veu i participació

 

 

Publicat 13/11/2017

 

 
 
La violència de gènere i la violència sexual, constitueixen un greu problema de salut pública i una violació dels drets humans de les dones. Segons l'OMS les xifres recents de la prevalença mundial indiquen que al voltant d'una de cada tres dones (35 %) en el món han patit violència física, psíquica i/o sexual de parella o per terceres persones en algun moment de la seua vida. 
 
En les unitats de conductes addictives i d'alcohologia (UCA/UA), on s'uneix la problemàtica de consum de drogues i maltractament per les seues parelles, se sap que el percentatge de maltractament a dones és elevat.
 
Aquestes dos circumstàncies estan molt relacionades, i són els aspectes més visibles i dramàtics d'una realitat estructural més profunda, centrada en la desigualtat per gènere. Una dona amb un consum actiu pot presentar un estat de desestructuració i desestabilització tal que siga molt complex intervindre sobre la seua situació de violència, sobretot, perquè a causa dels efectes del seu consum potser no en siga conscient.
 
En aquesta guia t'expliquem com funciona el procés de detecció i abordatge de la Violència de Gènere en dones amb trastorn per ús de substàncies en els centres sanitaris de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.