Salut i Gènere

Salut i Gènere

En esta secció figura informació d'interés en matèria de Salut i Gènere.

Guía d'Intervenció davant la Violència de Gènere en dones amb adiccions Guía d'Intervenció davant la Violència de Gènere en dones amb adiccions

 
La violència de gènere i la violència sexual, constitueixen un greu problema de salut pública i una violació dels drets humans de les dones. Segons l'OMS les xifres recents de la prevalença mundial indiquen que al voltant d'una de cada tres dones (35 %) en el món han patit violència física, psíquica i/o sexual de parella o per terceres persones en algun moment de la seua vida. 
 
En les unitats de conductes addictives i d'alcohologia (UCA/UA), on s'uneix la problemàtica de consum de drogues i maltractament per les seues parelles, se sap que el percentatge de maltractament a dones és elevat.
 
Aquestes dos circumstàncies estan molt relacionades, i són els aspectes més visibles i dramàtics d'una realitat estructural més profunda, centrada en la desigualtat per gènere. Una dona amb un consum actiu pot presentar un estat de desestructuració i desestabilització tal que siga molt complex intervindre sobre la seua situació de violència, sobretot, perquè a causa dels efectes del seu consum potser no en siga conscient.
 
En aquesta guia t'expliquem com funciona el procés de detecció i abordatge de la Violència de Gènere en dones amb trastorn per ús de substàncies en els centres sanitaris de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

 

Estratègia Salut Sexual i Reproductiva 2017-2021 Estratègia Salut Sexual i Reproductiva 2017-2021

L'Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva de la Comunitat Valenciana 2017-2021 (ESSR), reconeix que la salut sexual i reproductiva suposa, sense cap dubte, un dels canvis i avanços més profunds en els drets de les persones en la societat actual. És en aquest vessant de la salut on, amb major rellevància, es plasmen els resultats de l'esforç a reduir les desigualtats entre dones i home.

 

 

 

Campanyes Campanyes