Novetats web Novetats web

Novetats Novetats

26/11/2019 - FARMACOVIGILÀNCIA - Campanya #MedSafetyWeek


Aquesta setmana l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) celebra la #MedSafetyWeek llançant una campanya de conscienciació sobre les reaccions adverses als medicaments i la importància que, tant professionals de la salut com ciutadans, comuniquen les sospites de reaccions adverses. Aquesta campanya, afavorida cada any pel Uppsala Monitoring Centre (UMC) –centre col·laborador amb l'OMS per al monitoratge internacional de medicaments-, es duu a terme de manera coordinada per 57 autoritats reguladores de medicaments de tot el món i a Espanya participen més 60 societats científiques, així com comunitats autònomes, associacions de pacients, centres sanitaris i institucions públiques.


Els pacients polimedicats són molt més propensos a patir reaccions adverses. Això afecta especialment a pacients amb malalties cròniques i d'edat avançada.

Un terç de la població mundial de més de 75 anys consumeix almenys sis fàrmacs al dia, i més d'un milió de persones consumeixen huit o més.


A través d'aquesta campanya es pretén donar rellevància a aquestes situacions de manera clara i concisa i subratllar la importància de notificar totes aquestes sospites de reaccions adverses al Sistema Espanyol de Farmacovigilància, disposant per a això, entre altres opcions, del portal NotificaRAM de la AEMPS.

S'estan mostrant 1 - 20 de 416 resultats.
Articles per pàgina 20
de 21