Detall Detall

Tornar
16/10/2018 - Taller Programa Pacient Actiu - "PRENENT CONTROL DE LA TEUA SALUT"

      

Taller: "PRENENT CONTROL DE LA TEUA SALUT"

Departament: 10 - València Doctor Peset

Data: 16/10/2018

Hora: 10:00

Ubicació: Centre Municipal de Majors Creu Coberta. C/ Tomás de Villarolla nº17b, 46017 València

Inscripció: Ompli el formulari d'inscripció i entrega'l en el teu Centre de Salut o envia'l a pacientactiu@gva.es

 
QUÈ ÉS EL PROGRAMA PACIENT ACTIU? 
 
És un programa de suport a les persones que viuen amb alguna malaltia crònica, per a ajudar-los a adquirir una millor atenció pròpia cap a la seua salut.
 
Es desenvolupa a través de tallers on es facilita l'intercanvi de coneixements entre persones que comparteixen l'experiència d'alguna malaltia crònica, amb la finalitat de millorar la seua qualitat de vida. 
 
A QUI ES DIRIGEIX?
 
A aquelles persones que presenten una o diverses malalties cròniques com a diabetis, malalties cardiovasculars, respiratòries, amb dolor crònic o altres malalties físiques o mentals de llarga durada; i també a les persones cuidadores familiars de pacients depenents.
 
QUINS SÓN ELS OBJETIUS?
 
Recolzar i capacitar a les persones que acudeixen als tallers para:
  • Millorar les seues habilitats, motivació i confiança per a manejar els símptomes de la malaltia
  • Afavorir hàbits de vida més saludables (alimentació, exercici…)
  • Complir millor les recomanacions i tractaments.
  • Millorar els resultats en salut
  • Millorar la comunicació amb els professionals sanitaris
  • Utilitzar els recursos sanitaris de forma eficient
 
EN QUÉ CONSISTEIX?
 
Els tallers, basats en la formació entre iguals, són impartits per 2 tutors que són professionals i pacients afectats per malalties cròniques, que han sigut formats i acreditats per la Universitat de Stanford d'EUA. 
 
A través de diferents activitats, comencen a aconseguir xicotets canvis, augmentant la confiança en les seues habilitats per a manejar els símptomes i problemes causats per la malaltia. Aprenen a manejar el dolor, resoldre conflictes, adequar la seua alimentació, augmentar el seu nivell d'activitat física, controlar l'estat d'ànim i la manera en què la malaltia influeix en les seues relacions personals.
 
DURADA DELS TALLERS
 
Cada taller té una durada 6 setmanes consecutives, amb sessions de 2 hores i mitjana setmanals. Les persones que participen, han d'estar motivades i comprometre's a acudir.
 
TIPUS DE TALLERS
 
• Taller Prenent control de la teua salut (TCS): per a persones amb malalties cròniques, en els quals es tracten característiques comunes a la majoria d'elles.
 
ON ES REALITZEN?
 
En diferents punts de la Comunitat, tant en centres sanitaris com en altres seus. Consulta les pròximes dates en el portal www.san.gva.es
 
COM PUC SOL•LICITAR-HO?
 
Emplena el formulari de sol•licitud que et proporcionaran en el teu centre de salut i remet-ho a l'adreça de correu electrònic pacientactiu@gva.es. Ens posarem en contacte amb tu. 
 
Si necessites més informació consulta la página web del Programa Pacient Actiu o pregunta al personal sanitari.