Detall Detall

Tornar
27/09/2018 - Taller Programa Pacient Actiu - "PRENENT CONTROL DE LA TEUA SALUT"

      

Taller: "PRENENT CONTROL DE LA TEUA SALUT"

Departament: 07 - València La Fe

Data: 27/09/2018

Hora: 9:30

Ubicació: Centre de Salut d'Albal. Carrer del Regne de València nº1, 46470 Albal (València)

Inscripció: Ompli el formulari d'inscripció i entrega'l en el teu Centre de Salut o envia'l a pacientactiu@gva.es

 
¿QUÈ ÉS EL PROGRAMA PACIENT ACTIU? 
 
És un programa de suport a les persones que viuen amb alguna malaltia crònica, per a ajudar-los a adquirir un millor *autocuidado de la seua salut.
 
Es desenvolupa a través de tallers on es facilita l'intercanvi de coneixements entre persones que comparteixen l'experiència d'alguna malaltia crònica, amb la finalitat de millorar la seua qualitat de vida. 
 
¿A QUI ES DIRIGEIX?
 
A aquelles persones que presenten una o diverses malalties cròniques com a diabetis, malalties cardiovasculars, respiratòries, amb dolor crònic o altres malalties físiques o mentals de llarga durada; i també a les persones cuidadores familiars de pacients depenents.
 
¿QUINS SÓN ELS OBJETIUS?
 
Recolzar i capacitar a les persones que acudeixen als tallers para:
  • Millorar les seues habilitats, motivació i confiança per a manejar els símptomes de la malaltia
  • Afavorir hàbits de vida més saludables (alimentació, exercici…)
  • Complir millor les recomanacions i tractaments.
  • Millorar els resultats en salut
  • Millorar la comunicació amb els professionals sanitaris
  • Utilitzar els recursos sanitaris de forma eficient
 
¿EN QUÉ CONSISTEIX?
 
Els tallers, basats en la formació entre iguals, són impartits per 2 tutors que són professionals i pacients afectats per malalties cròniques, que han sigut formats i acreditats per la Universitat de Stanford d'EUA. 
 
A través de diferents activitats, comencen a aconseguir xicotets canvis, augmentant la confiança en les seues habilitats per a manejar els símptomes i problemes causats per la malaltia. Aprenen a manejar el dolor, resoldre conflictes, adequar la seua alimentació, augmentar el seu nivell d'activitat física, controlar l'estat d'ànim i la manera en què la malaltia influeix en les seues relacions personals.
 
DURADA DELS TALLERS
 
Cada taller té una durada 6 setmanes consecutives, amb sessions de 2 hores i mitjana setmanals. Les persones que participen, han d'estar motivades i comprometre's a acudir.
 
TIPUS DE TALLERS
 
• Taller Prenent control de la teua salut (TCS): per a persones amb malalties cròniques, en els quals es tracten característiques comunes a la majoria d'elles.
 
¿ON ES REALITZEN?
 
En diferents punts de la Comunitat, tant en centres sanitaris com en altres seus. Consulta les pròximes dates en el portal www.san.gva.es
 
¿COM PUC SOL•LICITAR-HO?
 
Emplena el formulari de sol•licitud que et proporcionaran en el teu centre de salut i remet-ho a l'adreça de correu electrònic pacientactiu@gva.es. Ens posarem en contacte amb tu. 
 
Si necessites més informació, pregunta al personal sanitari.