Qualitat i Seguretat

Qualitat i Seguretat

La Conselleria de Sanitat assumix, com a elements clau en l'assistència sanitària, la qualitat i la seguretat. Ambdós factors són imprescindibles per a aconseguir una atenció adequada i una cobertura sanitària amb les majors garanties. Per a això, s'inclou en esta secció la informació relacionada amb protocols, guies i documents d'actuació clínica, a més de les publicacions dirigides al pacient.

 

Seguretat del pacient

  •  HIGIENE DE MANS 2019


Un any més i amb motiu de la celebració del dia mundial de la higiene de mans, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, en col·laboració amb les Comunitats Autònomes, es fa ressò de la Campanya: "Salve vides: netege's les mans" emmarcada en el Programa: "Atenció Neta per a tots: Està a les teues mans", de l'Organització Mundial de la Salut.

L'objectiu de la campanya és conscienciar sobre la necessitat d'aplicar adequadament la pràctica d'higiene de les mans, amb la finalitat de contribuir a reduir la propagació d'infeccions potencialment letals en els centres sanitaris.

Enguany, el programa "Salve vides: netege's les mans" de l'OMS demana que tots els centres sanitaris s'unisquen a la campanya: sota el lema "Atenció Neta per a tots: Està a les teues mans".

L'OMS ha enfocat la campanya i els programes de prevenció i control de la infecció en el centre del moviment global de Cobertura Universal de la Salut. L'OMS destaca que els programes de prevenció i control de la infecció inclouen la higiene de mans com un element crític per a aconseguir la Cobertura Universal de la Salut per tres motius:

  •   És una pràctica basada en l'evidència.
  •   Ha demostrat un impacte en l'atenció de qualitat i en la Seguretat del  Pacient i
  •   Aconsegueix tots els nivells de l'atenció sanitària.


 

Instruccions

 

Procediments